Kennismaken met directeur Henny van Hensbergen

 

Present werken als directeur met een pastoraal team en een bestuur dat gepokt en gemazeld is in de presentiebenadering lijkt me leuk en spannend. Prettig om te werken voor en met het team dat ik uit de boeken, tijdschriften en columns ken en waardoor ik ben geïnspireerd..

Zo’n jaar of tien geleden raakte de presentiebenadering mij en ben ik cursussen en bijeenkomsten bij de Stichting Presentie gaan volgen. In 2015 besloot ik om, naast mijn interimopdrachten in de zorg, als partime-opvoedouder te gaan werken in de jeugdzorg om praktijkervaring met presentie op te doen. Deze ervaring heeft me geholpen om stil te staan bij het leven van de ander zoals die dat ervaart, te leren zien wat er voor die ander op het spel staat en daarbij aan te sluiten.

Van huis uit sociaal wetenschapper/orthopedagoog, breng ik uitgebreide werk- en levenservaring mee. Ik heb in veel organisaties gewerkt in lijn- en stafposities.

Mijn persoonlijke spirituele ontwikkeling is niet verankerd in een specifieke geloofsovertuiging. Sinds lange tijd beoefen ik actief mindfulness en Vipassana meditatie (= inzichtmeditatie).  Proberen zonder oordeel op te merken wat er is, met mildheid te kijken naar wat er zich in je geest voordoet. Regelmatig ga ik op stilte retraite en volg ook retraites en trainingen in de Zentraditie.

Met het team, het bestuur en financiers ga ik me inzetten om de continuïteit van het pastorale, presente werken in de buurten in Utrecht te waarborgen en ruimte te houden om elkaar te inspireren en het goede te doen voor de bewoners.