Skip to content

Afscheid Erica Euving

Per 1 juni 2023 heeft de directeur van het Buurtpastoraat Utrecht, Erica Euving, het Buurtpastoraat verlaten vanwege het aanvaarden van een baan in het Noorden van het land waar zij ook al enige tijd woont.

Het bestuur en de pastores danken Erica voor haar inzet en haar werk gedurende de afgelopen jaren. Wij zoeken momenteel naar een geschikte opvolger – dat zal waarschijnlijk even tijd vragen. Maar wij vertrouwen erop dat wij de prettige contacten met u en uw organisatie kunnen voortzetten.

In de komende tijd worden de taken van de directeur waargenomen door de pastores en het bestuur. U kunt het Buurtpastoraat met uw vragen en berichten net als voorheen bereiken via: info@buurtpastoraatutrecht.nl

Hieronder volgt het bericht waarmee Erica persoonlijk afscheid van u neemt:

Verder trekken

Na drie jaar optrekken met en bij het Buurtpastoraat trek ik verder.

Vanaf 1 juni werk ik in het Noorden van het land, daar waar ik nu al weer twee jaar woon.Van de stad naar een dorp ging ik, van de drukte naar de rust en naar alle buren uit de straat kennen.

En natuurlijk ga ik het Buurtpastoraat missen. Het waren mooie en intensieve jaren. Ik ben er meer dan ooit van doordrongen dat in de mooie stad Utrecht mensen te vaak niet gezien worden, dat hun te vaak geen recht wordt gedaan, dat hun verhalen niet gehoord worden en dat het systeem zich niet aan hen aanpast.
En dat maakt me boos, en verdrietig en strijdbaar.

Wat een verlies voor de stad dat het, ondanks goede bedoelingen, niet lukt om ieders stem te horen, rust en tijd te nemen voor verhalen en de levenswijsheid die ieder heeft. Om iedere inwoner recht te doen en tot zijn en haar recht te laten komen. Ik hoop van harte dat de verhalen van buurtbewoners blijven klinken en dat we zo ieder mens echt kunnen zien.

Ik wens iedereen heel veel wijsheid, moed, plezier en uithoudingsvermogen bij het werk in de stad.

Dank voor alles. Wie weet tot ziens.

Erica Euving

Categorieën

Archief